ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΟ

Πόση ώρα μπορώ να μείνω στον ήλιο ανάλογα με τον δείκτη προστασίας SPF του αντιηλιακού μου;
Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο αντιηλιακό σύμφωνα με τον δείκτη προστασίας SPF;

Η ηλιακή έκθεση ανά φωτότυπο αντιστοιχεί στον μέγιστο συνιστώμενο χρόνο έκθεσης εντός  24 ωρών ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Απαιτείται εφαρμογή επαρκούς ποσότητας του αντιηλιακού προϊόντος και επανάληψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα αντιηλιακού που πρέπει να εφαρμόσω ώστε να είμαι απόλυτα προστατευμένος/η;

Τα 30ml συστήνονται διεθνώς από ειδικούς ως η κατάλληλη ποσότητα εφαρμογής σε ενήλικο άτομο ανά ημέρα, για πλήρη αντιηλιακή προστασία του σώματος. Στη βάση κάθε συσκευασίας θα βρείτε πληροφορίες για τη σωστή δοσολογία.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων ultrasun; Για πόσο χρονικό διάστημα από το άνοιγμα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα προϊόν;

Χρόνος ζωής
Ο χρόνος ζωής όλων των προϊόντων ultrasun είναι 36 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής τους. Τα προϊόντα ultrasun μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πλήρη ασφάλεια τουλάχιστον για αυτό το διάστημα. Δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος μετά από 36 μήνες δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Αναγραφή ημερομηνίας λήξης και ένδειξη PAO
Στην ΕΕ προϊόντα με διάρκεια ζωής που ξεπερνά τους 30 μήνες πρέπει να φέρουν την ένδειξη PAO (περίοδος μετά το άνοιγμα) που υποδεικνύει την περίοδο χρήσης μετά το πρώτο άνοιγμα του προϊόντος. Τα προϊόντα ultrasun έχουν PAO 24 μηνών και μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν για 2 χρόνια στη συνολική διάρκεια ζωής των 36 μηνών. Τα προϊόντα με διάρκεια ζωής <30 μήνες πρέπει να αναφέρουν την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία.